Ești așa de afectată de ce a făcut partenerul încât nici nu te poți uita la el. Să-l ierți? Poate dura mult dacă nu-ți dai voie să simți.
Să acționezi toată viața 100% corect este o utopie. Cu toții facem greșeli neintenționate sau uneori alegem neinspirat, deși pe moment credem că e varianta cea mai bună. Sau luăm acele decizii impulsiv, fără să ne gândim la potențialele consecințe asupra noastră sau asupra celor din jur. Greșim și îi rănim pe alții sau ei fac asta și ne rănesc pe noi. Când doare prea tare sau e uriașă dezamăgirea, nu există proces de reparare, conexiunea emoțională s-a rupt iremediabil, putem încheia relația de prietenie sau de cuplu. Aceasta poate fi calea mai ușoară decât reconstrucția ce necesită timp și efort. Unele greșeli nu sunt totuși capitale, dar ne țin captivi în disconfort și iertarea vine greu.
Înțelege-ți emoțiile
Să fii în contact real cu ceea ce simți nu e chiar floare la ureche. Mai ales dacă o viață întreagă ai fugit de emoțiile tale prin diverse metode. Care este impactul real pe care greșeala partenerului îl are asupra ta? Simți furie, frustrare? Ce se află în spatele acestei trăiri intense? Frică, tristețe?
Ce îți spui în legătură cu ceea ce a făcut
Sensul pe care tu îl dai evenimentului sau gestului dictează ceea ce simți și felul în care te comporți mai departe. Îți zici că nu te respectă? Că te ia de fraieră? Că nu te poți baza pe el niciodată? Că întotdeauna este egoist și nu ține cont de sentimentele tale? Ce argumente ai împotriva acelor etichete sau certitudini? Lucrurile stau chiar așa? Cât este de importantă pentru tine greșeala lui? Cât intră în contradicție cu valorile și principiile tale, cu nevoile tale?…
Accesați articolul integral pe