stirihub.ro
stirihub.roActualitateInternational

NATO avertizează Rusia că desfășurarea de rachete hipersonice în Kaliningrad nu ajută la calmarea tensiunilor

NATO a avertizat vineri Rusia că desfășurarea de avioane de luptă înarmate cu rachete hipersonice în enclava Kaliningrad nu ajută la reducerea tensiunilor la granițele NATO, reiterând că va apăra „fiecare centimetru de teritoriu aliat”.

În declarații pentru Europa Press, un purtător de cuvânt NATO a subliniat că Kaliningradul este o „zonă extrem de militarizată, ca parte a escaladării militare ruse și de asemenea langă granițele NATO”. „Agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei a modificat situația de securitate din Europa și este greu de văzut cum această desfășurare a celor 3 avioane poate ajuta la reducerea tensiunilor”, a avertizat el.

În acest sens, Alianța Atlantică a reamintit că și-a consolidat capacitățile de descurajare și apărare pe flancul estic și că monitorizează situația din această regiune. În plus, purtătorul de cuvânt a spus că NATO „va apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”, în conformitate cu doctrina dezvoltată în ultimele luni în Ucraina unde organizația militară a evitat să intervină direct, lăsând la latitudinea membrilor săi trimiterea de arme Kiev-ului pentru a respinge ofensiva rusă, concentrându-se pe asigurarea securității aliaților săi.

Ministerul rus al Apărării a raportat joi seară despre desfășurarea a trei avioane MiG-31 cu rachete hipersonice Kinzhal pe aerodromul de la Chkalovsk, care vor rămâne, potrivit declarației ministerului preluate de agenția de presă rusă TASS, pregatite si „gata de luptă non-stop” ca parte a implementării măsurilor strategice suplimentare de descurajare.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *