stirihub.ro
stirihub.roActualitateInternational

Serviciile de informații ruse l-au mințit pe Putin

  • Serviciile de informații ruse aveau dovezi că ucrainenii vor lupta împotriva unei invazii ruse, dar au spus Kremlinului altfel.
  • Asta conform informațiilor obținute de The Washington Post .
  • Un oficial occidental a spus că sefii serviciului au dat Kremlinului „sensul că vor fi împrăștiate flori în calea lor” daca vor merge in Ucraina.

Oficialii ruși aveau informații că ucrainenii nu vor saluta invazia Rusiei, dar oficialii din serviciile de informații au spus în continuare Kremlinului că o vor face, a raportat The Washington Post.

Sondajele efectuate de catre serviciul de securitate al Rusiei, FSB, înainte de invazia din 24 februarie au arătat că ucrainenii se vor opune invaziei Rusiei și că o mare parte dintre ucraineni ar fi dispuși să lupte, a raportat The Post.

Dar nu este clar dacă FSB a dat rezultatele Kremlinului, a spus The Post.

Oficialii ucraineni și occidentali au declarat pentru The Post că, în schimb, FSB a dat în mod repetat Kremlinului rapoarte în care spuneau că ucrainenii vor saluta preluarea și un nou guvern care sprijină Rusia.

Sondajele au fost realizate de Research & Branding, o firmă despre care The Post a spus că are „legături strânse” cu FSB.

Un sondaj din ianuarie, cu o lună înainte de invazie, a întrebat: „Sunteți gata să apărați Ucraina în cazul unei astfel de necesități?” Patruzeci și opt la sută dintre respondenți au spus da, a spus The Post. Sondajul a fost obținut mai întâi de serviciile secrete ucrainene, apoi obținut de The Post.

Mai multe rapoarte spun că Rusia se aștepta să cucerească Ucraina rapid și că un factor major în eșecul Rusiei a fost nivelul neașteptat de ridicat de rezistență al ucrainenilor.

Nu este pe deplin clar de ce FSB nu a comunicat liderilor Rusiei ceea ce știa.

Oficialii au declarat pentru The Post că FSB ar fi vrut să mulțumească Kremlinului și că oamenii care au oferit informații FSB ar fi avut propriile motive politice sau financiare pentru a dori ca Rusia să doboare guvernul Ucrainei.
Cu mentionari din Business Insider

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *