ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
gandul.ro
gandul.roActualitateInternational

Japonia cere o reformă a Consiliului de Securitate al ONU după ce instituția nu a reușit să ia măsuri adecvate față de războiul din Ucraina

Japonia a făcut apel marți, prin vocea premierului Fumio Kishida, la o reformă a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU), în contextul în care organismul a fost blocat de Rusia, prin dreptul său de veto din Consiliu, neputând să reacționeze în fața războiului din Ucraina.

Kishida spune că instituția își pune în pericol credibilitatea, dat fiind faptul că Rusia, țară cu statut de membru permanent și drept de veto în Consiliul de Securitate, a blocat orice măsură în contextul agresiunii sale asupra Ucrainei.

„Noi, statele membre ale ONU, trebuie să acţionăm pentru a restabili credibilitatea organizaţiei”, a spus premierul japonez.

Declarația sa vine și în contextul în care Japonia speră de zeci de ani să devină membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU.

Ca urmare a invaziei ruse din Ucraina, autoritățile de la Tokyo au un nou argument în favoarea reformării Consiliului de Securitate și cer noi negocieri în acest sens, notează Agerpres… [continuare]


Accesați articolul integral pe gandul.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (gandul.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.