ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
wall-street.ro
wall-street.roBusinessLocuri de munca

Cum arată profilul omului de IT, în 2022: ce se caută, dar și ce se oferă în domeniul momentului

De la metodologia de lucru și până la rapiditatea cu care evoluează tehnologiile, aptitudinile pe care le caută companiile de IT atunci când recrutează sunt într-o dinamică permanentă. Rămân, însă, neschimbate unele avantaje, precum deschiderea către noutate, care asigură evoluția constantă a unui om.

Dacă ne uităm în urmă cu 10 ani, esențiale erau competențele tehnice, respectiv hard skills. Între timp, se pune la fel de mult accent pe competențele soft – vorbim aici de comunicarea în echipă, flexibilitatea și deschiderea la inovație, aceasta din urmă fiind necesară pentru a asimila noi competențe și a rămâne deschis mereu progresului. Totuși, nu urmărim un anume șablon când căutăm angajatul care să ne completeze echipa – suntem conștienți că fiecare om are unicitatea sa și ce ne dorim este să o integrăm în companie astfel încât, împreună, să fim și mai buni”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Profilul ideal e constituit de omul flexibil, orientat către adaptare, deschis la inovație și cu dorința de a crește mereu. Creativitatea, implicarea și perseverența completează însușirile pe care și le-ar dori companiile de IT.


Vezi aici: Care sunt salariile în IT, în 2022. Ce salariu are un programator IT român și cât se câștigă în alte țări


Ce caută un specialist IT la un job în domeniu

Dincolo de ce se caută, este la fel de important ce așteaptă oamenii de la o companie. În ultimii ani, candidații își doresc o flexibilitate mai mare, oportunități de învățare și disponibilitatea unui mentor, care să îi ajute să asimileze noi cunoștințe.

„Rămâne trendul ca oamenii să fie mai puțin dispuși să petrească o perioadă mai lungă de timp la același loc de muncă. Observăm nevoia de a schimba joburile frecvent, în primii ani de carieră, pentru că oamenii își doresc să experimenteze, să acumuleze experiență în diverse domenii. Și aici intervine rolul nostru – de a le gestiona așteptările, ajutându-i să găsească contextul potrivit pentru ei în compania noastră.”Karina Tătui, HR Manager EXE Software

Totuși, în contrast față de concurența acerbă din domeniu, în compania menționată există oameni care au rămas alături încă din primii ani de existență a business-ului: „Noi am pornit în 2001 și avem colegi încă din 2004. În acest moment, peste 20% din oamenii din companie ne sunt alături de peste un deceniu”, a conchis Karina Tătui.

EXE Software are, în acest moment, roluri deschise în cadrul echipelor de Web și Mobile Development, . NET Developer și Xamarin Developer, dar se caută și persoane care să se alăture echipelor de DevOps sau VBA. De altfel, în cadrul echipelor de Web și Mobile Development sunt deschise și poziții entry level, fiind importante cunoștințele pe partea de POO, la care se adaugă cele de HTML, CSS, JavaScript, C# și baze de date, SQL Server. Totodată, oamenii la început de drum se pot alătura și echipelor de Business Intelligence, care utilizează tehnologia Microsoft.


Citește și: Manager de hotel: Un băiat m-a întrebat la interviul de angajare dacă aș putea trăi cu 2.000 de lei pe lună. „Soluția e să îți iei un doilea job”


Citiți articolul original pe wall-street.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wall-street.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.