rfi.ro
rfi.roActualitateOpinii

Chestiunea vizelor pentru ruși, „o confruntare de principii” la nivelul UE (Analist)

De partea lor Germania şi Franţa au propus soluţii de compromis pentru depăşirea disensiunilor. O opţiune vehiculată ar fi înăsprirea regimului de acordare a vizelor cu intrări multiple, dar fără interzicerea generalizată a călătoriilor cetăţenilor ruşi în spaţiul UE.

Cum va fi tranșată chestiunea? Explică analistul Cosmin Popa, specializat în istoria URSS și a Rusiei, precum și în istoria Europei Centrale și de Sud-Est.

Cosmin Popa: Avem de-a face cu o confruntare de principii. Este o linie dură, susținută în mod evident de țările din Europa centrală, de sud-est și de nord, care în urma unei expertize acumulate vreme îndelungată sunt foarte conștiente de pericolele unei circulații aproximativ neîngrădite a cetățenilor ruși în aceste țări. Am în vedere maniera destul de inspirată în care guvernul rus folosește libertățile europene pentru a-și pune în practică obiectivele… [continuare]


Accesați articolul integral pe rfi.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (rfi.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *