spotmedia.ro
spotmedia.roActualitateInternational

Ziua 189 de război: Ucrainenii contraatacă și în est, AIEA ar putea inspecta centrala Zaporojie abia mâine. Gazprom a oprit gazul spre Europa

Se dau lupte crâncene la Herson și în ziua 189 de război, în timp ce Ucraina încearcă să recucerească regiunea ocupată de ruşi în sudul ţării. Oficialii de la Kiev au descris ofensiva ca pe o măcinare lentă a inamicului.

Între timp, experții Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) au părăsit Kievul și se îndreaptă către Zaporojie, pentru a inspecta centrala nucleară ocupată de ruși.

Dar ucrainenii îi acuză pe ruși că au bombardat coridoarele de acces către Zaporojie, pentru a împiedica inspecția.

Situația de la Zaporojie

  • AIEA la Zaporojie – Experții Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) au părăsit Kievul și se îndreaptă către Zaporojie, pentru a inspecta centrala nucleară ocupată de ruși.
  • Rușii sabotează inspecția – Ucraina a acuzat Rusia că a bombardat în mod deliberat coridoarele de acces către Zaporojie, pentru a împiedica vizitarea centralei nucleare de către inspectorii AIEA. „Rusia încearcă să perturbe vizita misiunii AIEA, bombardând zona din apropierea centralei nucleare”, a declarat Mikhailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski… [continuare]

Accesați articolul integral pe spotmedia.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (spotmedia.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *