Trăim într-o societate din ce în ce mai diversă din foarte multe puncte de vedere. Migrația forței de muncă naționale și înlocuirea acesteia cu forță de muncă din diverse state din Asia, îmbătrânirea accentuată a populației combinată cu rata negativă a natalității, politicile publice pentru persoanele cu dizabilități, structurile instituționale care promovează egalitatea de șanse între femei și bărbați, vizibilitatea tuturor minorităților naționale care trăiesc pe teritoriul României, minoritățile sexuale și alte elemente, condiționează și modelează societatea în care trăim.
Această situație nu se manifestă doar în România. Practic întâlnim situații similare în toate statele membre ale Uniunii Europene. În acest context, unele state membre ale Uniunii Europene si-au asumat un management al diversității încă din 2004, dar Uniunea Europeană a lansat acest concept încă din anul 2010.
În România, Carta diversității s-a lansat în aprilie 2018 și astfel, țara noastră a devenit al 21-lea stat membru care are o astfel de cartă. Din perspectivă statistică și din ultimele informații disponibile, aflăm că există 197 de semnatari, acoperind circa 260.000 de angajați din companii private, câteva instituții publice și ong-uri…
Accesați articolul integral pe