hotnews.ro
hotnews.roActualitateInternational

Ucraina nu mai este interesată de un plan de acțiune pentru aderarea la NATO, vrea direct calitatea de membru. „Ucraina are experiență de luptă pe care aliații NATO nu o au”

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei, Olha Stefanishyna, a spus că, având în vedere toate circumstanțele de după 24 februarie și jumătate de an de război, potențiala decizie a NATO cu privire la planul de acțiune pentru aderarea Ucrainei nu mai este la fel de importantă ca înainte – doar aderare directă, scrie European Pravda.

„Dacă Ucrainei i s-ar fi oferit un plan de acțiune de aderare înainte de 24 februarie, am fi fost cât mai mulțumiți cu putință de această decizie, chiar fericiți (…) Astăzi, MAP în cadrul NATO ar fi echivalent cu decizia Summit-ului de la București din 2008”, a explicat Stefanishyna.

Potrivit acesteia, Ucraina a implementat deja multe dintre practicile NATO, iar armata sa câștigă acum o experiență unică de luptă pe care armata aliaților NATO nu o are.

„Principalele avantaje, oportunități interesante în condițiile acestui război, le-am putea obține doar în calitate de membru al Alianței, prin articolul 5. Restul le realizăm singuri. Nu necesită implicarea politicienilor de rang înalt sau a miniștrilor de astăzi. Cooperăm cu NATO. Dar în chestiunile legate de garanţiile de securitate, doar apartenenţa poate schimba situaţia”, explică viceprim-ministrul… [continuare]


Accesați articolul integral pe hotnews.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (hotnews.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *