elle.ro
elle.roRelatii & Cuplu

Nu vrei să îl părăsești pentru că aveți copii? De ce toată lumea pierde din această alegere

Îți spui că cei mici sunt motivul pentru care nu îți părăsești partenerul. În spatele acestei explicații stă ceva mai profund, iar consecințele dureroase.

E greu ca după mulți ani împreună să iei decizia de a ieși din relație. Chiar și când sunt motive pentru care altădată susțineai ferm că ai pleca fără să te uiți în spate. Iar când la mijloc sunt și copiii poate că te gândești de 1000 de ori. Sigur, o astfel de decizie nu se ia pripit, și tocmai copiii ajung uneori să fie o motivație falsă care ascunde frici paralizante. Din păcate suferința nu va fi anulată, prevenită, ci accentuată. Și asta în cazul tuturor.

Mesaje toxice

Oare de-a lungul timpului mama ta a repetat de nenumărate ori că dacă nu erai tu sau tu și frații tăi ea divorța? Ți s-a prezentat punct cu punct sacrificiul făcut de ea pentru tine? Bunicii cumva ți-au reproșat că datorită ție mama a rămas alături de tata? Esența mesajului din familie este că indiferent de ce se petrece în cuplu, mama trebuie să accepte și să rămână pentru copii. Cât de cunoscută îți este vinovăția? Te gândești că astfel tu ești cea care ar destrăma familia, i-ar strica dinamica? O modalitate prin care să îți asumi de fapt întreaga responsabilitate pentru ce se petrece acolo. Uitând că bărbatul are și el partea lui de responsabilitate. Mediul în care trăiești atribuie unei femei doar rolul de mamă? Fără să mai conteze că e femeie sau parteneră de cuplu și neglijate nevoile emoționale legate de aceste roluri?…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (elle.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *