libertatea.ro
libertatea.roPolitica

Iohannis a dat „liber” la evaziunea fiscală sub un milion de euro, dacă se achită prejudiciul

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 10 mai, legea PSD-PNL prin care evaziunea fiscală mai mică de un milion de euro nu se va mai pedepsi penal, dacă evazioniștii plătesc integral prejudiciul, plus o penalizare de 15%, se indică într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Iohannis a semnat vineri un „decret pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru consolidarea capacității de combatere a evaziunii fiscale precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (PL-x 805/18.12.2023)”, se indică pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Este vorba despre legea controversată inițiată în decembrie 2023 de premierul și liderul PSD Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderul PNL, care modifică Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, se majorează pragul de evaziune de la 100.000 de euro la un milion de euro… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *