digi24
digi24.roInternational

Ce este Jihadul Islamic Palestinian și cine sunt liderii teroriștilor acuzați de Israel că au lovit spitalul din Gaza

Israelul acuză Jihadul Islamic pentru atacul asupra în care au murit sute de palestinieni. Armata israeliană susține că o rachetă rătăcită trasă de teroriști spre Israel a căzut peste clădirea care adăpostea pacienți și refugiați. Un purtător de cuvânt al organizației neagă atacul. Cine sunt, însă, militanții Jihadului Islamic Palestinian?

Jihadul Islamic palestinian, clasificat ca organizaţie teroristă atât de Uniunea Europeană, cât şi de Statele Unite, are legături strânse cu Iranul, principalul inamic al Israelului.

Organizația Jihadul Islamic Palestinian este o grupare militantă islamistă de orientare sunnită care își propune să înființeze un stat islamic palestinian și care este angajată în distrugerea Israelului.

Este a doua cea mai mare grupare militantă din Fâșia Gaza și Cisiordania, fondată în 1979 ca o ramură a Frăției Musulmane din Egipt. Grupul a fost influențat de revoluția iraniană și primește sprijin din partea Iranului, Siriei și a organizației militante libaneze Hezbollah…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (digi24.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *