Carlos Moreno este consultant științific al Primăriei Parisului pentru creșterea calității vieții urbane și extinderea spațiilor pietonale. Aflat în București la invitația ARCEN specialistul s-a plimbat pe străzile Capitalei și i-a identificat punctele slabe. Are și idei pentru transformarea orașului într-un pentru locuitori.
Profesorul Carlos Moreno, autorul cărţii „Drept de cetate, de la oraşul-lume la oraşul sfertului de oră“ vorbește despre clădirile istorice abandonate din București și cum capitală să devină un oraș prietenos cu locuitorii ei.
Ați avut câteva zile la dispoziție pentru a descoperi Bucureștiul. Ce v-a atras atenția și ce v-a intrigat în plimbările dvs. prin Capitală?
Bucureștiul mi-a oferit 3 surprize. Prima ar fi tranziția greoaie în ceea ce privește starea clădirilor, la mai mult de 30 de ani de la căderea comunismului, sunt multe probleme de gestionare, administrare, de mentenanță, astfel că în centrul istoric situația este critică, multe imobile aflându-se într-o stare foarte proastă, multe dintre ele fiind abandonate sau în pericol de risc seismic… [continuare]
Accesați articolul integral pe republica.ro