newmoney.ro
newmoney.roFinante

Care sunt motivele pentru care prețul aurului este în continuă creștere încă de anul trecut

Aurul a cunoscut din nou o creștere a pre­țului. La începutul lunii martie, cotația unei uncii (31,1 grame) de aur ajunsese până la 2.194 de dolari, ceea ce înseamnă o creștere cu 7% într-o lună și cu 19% într-un an. Iar în compa­ra­ție cu momentul 5 octombrie 2023, atunci când prețul era la un nivel redus, creșterea a fost cu 30%.

La începutul acestui an, aurul era cotat la puțin peste 2.000 de dolari uncia, iar analiștii estimau că „metalul galben“ va continua să urce peste acest nivel, ba chiar va atinge maxime istorice.

De fiecare dată când prețul aurului crește, ne întrebăm care sunt cauzele acestei evoluții? Invariabil, primul răs­puns este că aurul este o investiție de re­fugiu. Iar în acest moment, în care răz­boiul din Ucraina continuă, iar tensiunile din Orientul Mijlociu nu se temperează, situația geopolitică este o explicație valabilă pentru evoluția prețului aurului. Dar nu singura.

Prețul „metalului prețios“ depinde și de alți factori, cei mai importanți fiind le­gați de dolar. Pentru că prognozele arată că dolarul va scădea în raport cu principalele valute și sunt așteptate reduceri de dobândă ale Rezervei Federale americane, investitorii se îndreaptă deja către aur… [continuare]


Accesați articolul integral pe newmoney.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (newmoney.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *