caleaeuropeana.ro
caleaeuropeana.roInternational

Stoltenberg: La summitul de la Vilnius “vom aduce Ucraina mai aproape de NATO” printr-un Consiliu NATO-Ucraina în prezența lui Zelenski, un pachet de asistență și reafirmând că Ucraina va adera la Alianță

Corespondență din Vilnius

La summitul de la Vilnius, liderii celor 31 de state membre ale NATO vor face Ucraina mai puternică și vor stabili o viziune pentru viitorul acestei țări, a anunțat vineri secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, subliniind că deciziile privind Ucraina, care va fi reprezentată de președintele Volodimir Zelenski, vor viza sprijin militar, întărirea legăturilor politice dintre aliați și Kiev și viitorul aderării acestei țări la NATO.

„Șefii de stat și de guvern din cadrul NATO se vor reuni la Vilnius săptămâna viitoare, într-un moment critic pentru securitatea noastră transatlantică. Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei continuă să facă ravagii. Timp de 500 de zile, Moscova a adus moarte și distrugere în inima Europei, încercând să distrugă Ucraina și să divizeze NATO. Summitul nostru va trimite un mesaj clar. NATO rămâne unită, iar agresiunea Rusiei nu va sorți de izbândă”, a spus Stoltenberg, într-o conferință de presă în care a prefațat agenda și mizele summitului din Lituania.

“Mă aștept ca liderii aliați să convină asupra unui pachet cu trei elemente, pentru a aduce Ucraina mai aproape de NATO”, a declarat Stoltenberg…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *