promotor
promotor.roAuto

Cum trebuie să conduci ca să faci economie de benzină sau motorină? Mituri după care să nu te iei

Există câteva modalități prin care poți să faci economie de benzină sau motorină, dar sunt și o serie de mituri după care nu ar trebui să te iei, dacă vrei să conduci în siguranță și să-ți protejezi mașina.

Majoritatea șoferilor caută modalități de a economisi carburant. Unii urmează indicațiile prietenilor, alții pe ale mecanicilor sau adunate de pe internet.

Unele sfaturi sunt bune și utile. Dar altele sunt mituri care te pot pune în pericol și pe tine și mașina pe care o conduci.

Umflă cauciucurile mai mult

Umflă cauciucurile la presiunea indicată de producătorul mașini. Nici mai mult, nici mai puțin.

Dacă anvelopele sunt umflate prea mult, atunci aderența lor scade. Dacă sunt prea puțin umflate, crește consumul de carburant și anvelopele se tocesc mai repede.

Chiar dacă pe internet circulă mituri care spun că e bine să ai mai multă presiune în pneuri, asta nu va reduce prea mult consumul. Dar, va crește pericolul derapajului sau acvaplanării…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (promotor.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *