playtech.ro
playtech.roAuto

Ce amendă riști în 2024 dacă circuli cu permisul expirat. Cât timp mai poți conduce după ce a expirat

Guvernul României a implementat modificări semnificative în acest an în Codul Rutier, aducând schimbări notabile în privința permiselor auto. Ce amendă riști în 2024 dacă circuli cu permisul expirat? Șoferii trebuie să știe acest aspect.

Modificări la Codul Rutier

Ordonanța de Guvern nr. 29/2023 a adus modificări semnificative în Codul Rutier începând cu 12 august, punând accent asupra șoferilor cu permise de conducere emise în alte țări. Acești șoferi pot obține un permis auto românesc mult mai ușor, fără să mai fie nevoie să parcurgă cursurile unei școli de șoferi din România.


Citește și: Schimbare pentru șoferi în trafic. Ce se întâmplă cu amenzile date de Poliție


Noua prevedere permite șoferilor cu permise străine să se înscrie direct la probele de examinare teoretică și practică pentru obținerea permisului românesc, cu mențiunea că aceștia trebuie să treacă mai întâi printr-un examen medical pentru a dovedi aptitudinea lor fizică și mentală pentru conducere.

De asemenea, modificările în Codul Rutier au influențat și procedura de restituire a permiselor de conducere reținute din cauza consumului de substanțe psihoactive…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (playtech.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *