stirileprotv.ro
stirileprotv.roActualitate

Vremea astăzi, 14 iulie. Prognoza meteo pentru mare și munte în weekend

Joi se încălzeşte simţitor. O să avem vreme frumoasă şi doar în zonele de munte este posibil să cadă doi-trei stropi de ploaie. Maximele pleacă de la 27-28 de grade în depresiuni şi pe litoral şi ajung pe la 24 de grade în vestul şi în sudul ţării.

Vremea în țară

În Dobrogea şi Bărăgan se face foarte cald după prânz şi doar la malul mării găsim temperaturi sub 30 de grade. În rest, se ating 33-34 de grade, nu prea zărim norii, iar vântul devine ceva mai activ pe litoral.

Încălzirea vremii este evidentă şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Miercuri au fost cel mult 27-28 de grade; joi maximele se apropie de pragul caniculei.

Atmosfera se menţine însorită aproape toată ziua şi nu vorbim deloc despre ploi.

Aerul cald ajunge şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, pe unde a fost răcoare în ultima perioadă. Temperaturile urcă până la 34 de grade în Bacău. În zonele montane s-ar putea să apară câţiva nori de ploaie în a doua parte a zilei.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face destul de cald. Maximele ating şi depăşesc 30 de grade, vântul adie plăcut şi cerul se păstrează curat în cea mai mare parte a zilei.

Căldura se intensifică şi în ţinuturile sudice, pe unde se ating frecvent 34 de grade la umbră. Vom avea o zi frumoasă, cu soare arzător după prânz şi câţiva nori de vreme bună. Se mai încălzeşte şi pe timpul nopţii, iar minimele ajung pe la 18 grade.

În Transilvania începem ziua cu vreme răcoroasă, mai ales în depresiuni. Apoi, atmosfera se încălzeşte de la o oră la alta şi temperaturile urcă până la 32-33 de grade în vestul provinciei. În zonele de munte, e posibil să picure la apropierea serii.

În Oltenia se face foarte cald şi maximele ajung pe la 33-34 de grade. Acestea sunt valori înregistrate la umbră, aşa că în plin soare vom resimţi temperaturi mai ridicate de atât. Nu prea zărim norii şi nici vântul nu prea se simte.

La fel o să fie şi în sudul României: soare arzător, temperaturi în creştere şi o amiază călduroasă, cu 33-34 de grade la umbră.

Vremea în București

În Bucureşti, joi se încălzeşte şi o să avem o zi cu soare, vânt domol şi 33 de grade pe la amiază. Temperaturile cresc şi pe timpul nopţii şi minima ajunge pe la 18 grade.

Vineri, aerul se încinge şi mai tare şi o să avem o amiază caniculară, cu 35 de grade la umbră. Norii apar destul de rar; vântul nu prea se simte, iar după prânz creşte disconfortul termic.

Şi sâmbătă o să fie foarte cald. Se ating vreo 34 de grade şi atmosfera devine sufocantă în miezul zilei. Mai târziu, se adună norii şi cresc şansele de averse.

Duminică, temperaturile scad şi vor fi cel mult 31 de grade. Cerul se înnorează din când şi o să plouă. Vor fi averse cu descărcări electrice şi scurte intensificări de vânt.

Vremea la munte

La munte, joi se încălzeşte simţitor şi o să avem atmosferă plăcută în cea mai mare parte a zilei. După-amiază s-ar putea să apară o ploaie slabă, mai ales în zona Carpaţilor Orientali.

Vineri, temperaturile continuă să crească. După prânz vin câteva ploi zgomotoase, destul de consistente, în Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Seara şi noaptea e posibil să plouă şi în celelalte masive.

Sâmbătă rămânem cu vremea caldă. Instabilitatea creşte în a doua parte a zilei în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Pe aici vor fi ploi torenţiale, condiţii de grindină şi vijelii. În rest avem o zi plăcută şi doar câţiva stropi.

Duminică se răcoreşte. Aversele cuprind masivele estice, dar o să plouă puţin şi în rest. Vântul prinde putere pe creste montane şi poate depăşi viteze de 80 KM/h.

Vremea la mare

La mare, joi continuă vremea frumoasă şi se face mai cald decât ieri. Maximele urcă spre 30 de grade; norii apar destul de rar, iar vântul devine mai insistent după prânz.

Vineri ne-aşteaptă încă o zi însorită, cu briză activă şi temperaturi ridicate, de până la 29 de grade. Apa mării are vreo 25 de grade.

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme caldă, soare, dar şi câţiva nori de ploaie după orele amiezii.

Şi duminică o să fie cald, însă apar câteva reprize de ploaie pe parcursul zilei. Vor fi averse cu descărcări electrice şi vânt intens şi s-ar putea să cadă grindină.


Citiți articolul original pe Stirile ProTV

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *