infoFestival
infoFestivalTeatru

Uta Plate la Ideo Ideis!

Uta Plate s-a născut în Schleswig,Germania, în 1968. A studiat la Universitatea din Hildesheim un program cultural – educaţional, în tradiţia trupei de teatru african-germană Rangi Moja. Cartea ei, Sejur Străin (scrisă în colaborare cu Wiebke von Bernstorff ), descrie atmosfera şi metodele de lucru interculturale ale grupului Rangi Moja.
Între 1996 şi 1999, a condus Teatrul Nordhausen şi a regizat proiectul Teatru în închisoare, desfăşurat la un centru de detenţie pentru minori. Începând cu sezonul 1999/2000 a devenit pedagog teatral la Teatrul Schaubühne din Berlin, unul dintre cele mai reputate teatre din Europa. Pe parcursul colaborării sale cu Schaubühne, Uta Plate a realizat o serie de ateliere şi conferinţe publice menite să aducă publicul mai aproape de spectacolele de teatru. Totodată, ea este responsabilă de coorodnarea relaţiei cu anumite instituţii educaţionale din Berlin.
Este, deasemenea, coordonatoarea unui proiect de teatru tânăr numit Dublul, destinat tinerilor care provin din medii dezavantajate social. Proiectul funcţionează ca o platformă care le permite tinerilor să se exprime şi să vorbească despre poveştile care contează cu adevărat pentru ei.
În plus, Uta Plate ţine ateliere internaţionale de teatru şi mişcare, în locuri precum Santiago, Beijing, Istanbul, Helsinki şi la Teatrul Backa din Gothenburg, unde, la începutul anului 2013, a pus în scenă piesa Run For Your Life, distribuind zece tineri amatori şi cinci actori din Eritreea, Iran, Irak, Maroc şi Suedia.
Uta Plate va fi la Ideo Ideis între 8 și 11 august, unde urmează să coordoneze un atelier cu trainerii Ideo Ideis și regizorii trupelor de teatru aflate în competiție. Totodată va participa la o masă rotundă pe tema educației teatrale pentru liceeni, la care sunt invitați manageri de teatru din România.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *