romanialibera.ro
romanialibera.roActualitateInternational

Un grup de membri ai consiliului districtual din Sankt-Petersburg, a cerut ca Putin să fie acuzat de trădare și să fie demis din funcție

Un grup de membri ai consiliului districtual din Sankt-Petersburg, orașul natal al președintelui Vladimir Putin, a cerut ca liderul rus să fie acuzat de trădare și să fie demis din funcție, într-un protest rar, dar îndrăzneț, împotriva războiului din Ucraina.

Mișcarea curajoasă a Consiliului Districtual Smolninsky a atras o reacție rapidă și neprietenoasă, așa cum era de așteptat. La o zi după ce rezoluția împotriva lui Putin a fost făcută publică, o secție de poliție locală le-a spus parlamentarilor că se confruntă cu acuzații legale „din cauza acțiunilor menite să discrediteze actualul guvern rus”, notează The Washington Post.

Declarația consiliului districtual a venit sub forma unei solicitări adresate parlamentului rus, Duma de Stat, și a afirmat că decizia lui Putin de a invada Ucraina la 24 februarie a dus la pierderi masive de vieți omenești, a transformat nenumărați bărbați ruși în veterani invalizi, a îngreunat economia națională și a accelerat extinderea NATO spre est… [continuare]


Accesați articolul integral pe romanialibera.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (romanialibera.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *