libertatea.ro
libertatea.roActualitateInternational

Un focar de gripă aviară în Insulele Farne ar putea distruge un habitat de zeci de mii de păsări

Focarul, identificat într-unul dintre cele mai importante habitate din Marea Britanie, care ar putea ucide zeci de mii de păsări de mare, a fost descris drept o „tragedie fără precedent a faunei sălbatice”, scrie The Guardian.

Rangerii care lucrează pe Insulele Farne, în largul coastei Northumberland, au îmbrăcat costume de protecție și au colectat până acum peste 3.000 de păsări moarte pentru a le incinera.

Cu toate acestea, există îngrijorări că alte mii au cedat bolii și au căzut de pe stânci în Marea Nordului.

Farnes, care sunt îngrijite de National Trust, sunt un habitat important la nivel internațional pentru 23 de specii, inclusiv pufini, cu 200.000 de păsări care trăiesc în această zonă.

Rangerii care lucrează pentru Trust au strâns păsările moarte pentru a preveni contaminarea ulterioară.

Pentru propria lor siguranță, aceștia au purtat costume, mănuși și măști albe pentru substanțe periculoase.

Insulele au fost închise vizitatorilor de mai bine de trei săptămâni, deoarece oficialii încearcă să oprească răspândirea bolii în perioada de reproducere a păsărilor.

Printre victimele de până acum este și un exemplar de Chiră Arctică, în vârstă de opt ani, care ar fi zburat din Insulele Farne în Antarctica și înapoi de opt ori în timpul vieții sale, acoperind peste 231.000 de kilometri.

Această tulpină de gripă aviară a apărut în Asia de Est și a afectat gospodăriile cu păsări domestice din Marea Britanie în timpul iernii. De atunci s-a răspândit în toată țara pentru a infecta păsările sălbatice.

Se răspândește atunci când păsările intră în contact direct cu o pasăre infectată, fecale, fluide corporale sau indirect prin hrană și apă.

Riscul pentru oameni este considerat a fi foarte scăzut, aceștia fiind rar afectați.

National Trust a cerut guvernului să acționeze cu un plan național de răspuns în regim de urgență.


Citiți articolul original pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *