De la adolescenții pricepuți în programare, până la sindicate criminale organizate, care vor să se îmbogățească peste noapte, pirateria informatică, hacking-ul, de-a lungul timpului, a provocat numeroase daune – atât la nivelul afacerilor mari sau mici, cât și la nivelul administrației publice și în viața de zi cu zi a lumii în care trăim. Hacking-ul și criminalitatea informatică reprezintă, în ziua de astăzi, lucruri banale, realități cotidiene, reușind să creeze o industrie a black market-ului care însumează miliarde de dolari. Având în vedere natura deosebit de sofisticată și aflată în continuă evoluție a metodelor de hacking, precum și faptul că securitatea cibernetică se dovedește, deseori, a fi deficitară, este foarte dificil să ai certitudinea faptului că ești protejat în totalitate de astfel de potențiale scenarii.
În schimb, ca răspuns la amenințarea permanentă reprezentată de criminalitatea informatică, de atacurile cibernetice, industria securității online a crescut și s-a dezvoltat deosebit de mult în ultimii ani. Totuși, în aceeași modalitate, la fel de rapid și poate într-un mod și mai sofisticat, va trebuie să continue să se dezvolte în continuare și să se adapteze în permanență, poate chiar prezicând modalitățile prin care hackerii vor căuta să profite de un sistem de apărare deficitar, găsind o poartă pe care s-o acceseze pentru ca, mai apoi, să facă ravagii. Pentru utilizatorii obișnuiți, lucrurile sunt destul de simple: asigură-te că ai un firewall funcțional, un antivirus activat, folosești VPN și, de asemenea, acordă o atenție deosebită mesajelor de tip spam și, în general, lucrurilor pe care le percepi ca fiind bizare în timp ce navighezi în online. Asta pentru a evita situațiile neplăcute care, după cum vei vedea, s-au întâmplat de-a lungul timpului.
Iată câteva dintre cele mai mari spargeri ale hackerilor pe care, de-a lungul timpului, hackerii le-au realizat… [continuare]
Accesați articolul integral pe techcafe.ro