ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
go4it.ro
go4it.roAplicatii

Telefoanele cu Android vor putea monitoriza sforăitul și tusea, ajutând la diagnosticarea problemelor de somn

Google pregătește noi capabilități Android care vor fi implementate folosind suportul hardware deja existent pe actualele generații smartphone. Aplicația Digital Wellbeing primește noi funcții avansate pentru monitorizarea calității somnului, cum ar fi documentarea problemelor cauzate de sforăit și tuse persistentă.

Înlocuind aplicația Google Health Studies, suita Digital Wellbeing va putea fi instalată pe orice telefon cu sistem Android. Concret, Google va folosi microfoanele și senzorii deja disponibili pe telefoanele cu Android pentru a detecta probleme de sănătate potențial foarte grave, precum apneea în somn.

Activarea intermitentă a microfonului în timpul nopții poate oferii indicii prețioase despre calitatea somnului, episoadele de sforăit intercalate cu scurte perioade de liniște indicând fără prea mult loc de interpretări probleme majore cu respirația.  Spre exemplu, în cazul apneei în somn respirația se poate opri chiar și pentru câteva zeci de secunde, la interval de minute, cu efecte devastatoare asupra calității vieții… [continuare]


Accesați articolul integral pe go4it.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (go4it.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.