Film
FilminfoFestival

Sonja & Band – un show inedit va inchide Anim’est 2012

După zile pline de delicii pentru ochi, festivalul Anim’est își va închide oficial cea de-a șaptea ediţie cu un festin audio-vizual, combinând animaţia cu muzica: în 2010 au fost animaţiile britanicului Phil Mulloy pe muzica lui Alexander Bălănescu, iar anul trecut, filmele mute ale pionierului rus al animaţiei Ladislas Starewich au fost acompaniate de cvartetul sloven Vlasov’s Best Friends. Anul acesta e rândul Sonja & Band, un proiect extrem de interesant în care animaţia live şi muzica vă vor lăsa un aftertaste fin după cea de-a şaptea ediţie a festivalului.
Olandeza Sonja van Hamel cântă, scrie versuri şi lucrează ca ilustrator şi designer – toate faţetele ei vor conspira pe 13 octombrie pe scena cinematografului Patria pentru un spectacol de neuitat după gala de decernare a premiilor Anim’est.
După ce a absolvit Academia de arte Gerrit Rietveld din Amsterdam, Sonja a format duetul Bauer împreună cu Berend Dubbe, iar în 2011 a lansat albumul Transcendental Man, produs de Ken Stringfellow (The Posies, R.E.M). Pentru că artistul vizual din ea nu se putea lăsa mai prejos, şi-a creat un gen foarte personal de show, însufleţindu-şi muzica cu ceea ce Sonja numeşte ”draw clips” – clipuri filmate şi proiectate în timpul concertelor.
Fie că vorbim de pop-up books, de personaje conturate în decoruri care se schimbă odată cu suportul ca în Parallel Lives, de construcţii din carton pe care le construieşte cu mâna ei şi le manevrează live în timpul spectacolului, cum a făcut în The Roman Empire, sau de desene ample care circulă prin faţa camerei (Why Do People Talk?), creaţiile Sonjei se mulează pe melodii când melancolice, când jucăuşe, cu ajutorul instalaţiilor create de fotograful Eddo Hartmann. Un concept de succes, dacă e să ne luăm după festivalurile de animaţie şi literatură din Olanda, Spania, Germania şi chiar China care i-au avut ca invitaţi pe olandezi.
Evenimentul de închidere este organizat cu sprijinul Ambasadei Olandei.
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est se va desfăşura la Bucureşti între 5-14 octombrie 2012, la Cinema Patria, Studio și Club Control.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *