ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
sport.ro
sport.roSport

Simona Halep a revenit în top 15 WTA, iar Ana Bogdan a urcat 45 de locuri în 2 săptămâni

Emma Răducanu rămâne în top 10 WTA, iar avansul Igăi Swiatek, în fruntea ierarhiei mondiale s-a diminuat aproape insesizabil. Diferența dintre Swiatek (1 WTA) și Kontaveit (2 WTA) a scăzut însă, după câteva săptămâni, sub 4000 de puncte.

Cât despre țara noastră, România rămâne cu 5 jucătoare în prima sută mondială, prin Simona Halep (15 WTA), Irina Begu (33 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (63 WTA) și Jaqueline Cristian (75 WTA).

De pe 108, pe 63: Ana Bogdan a urcat 45 de locuri în clasamentul WTA, în ultimele două săptămâni

Marea performeră a tenisului românesc feminin din ultimele săptămâni a fost Ana Bogdan, finalistă în competiția WTA 250 de la Varșovia și campioană a întrecerii WTA 125k de la Iași.

Dacă la mijlocul lunii iulie Ana Bogdan ocupa locul 108 mondial, sportiva din Sinaia a depășit-o pe Jaqueline Cristian și a devenit a patra româncă în clasamentul WTA, ocupând poziția 63.

Din nefericire, Mihaela Buzărnescu a cedat 43 de locuri în ierarhia mondială, căzând pe locul 176 WTA.

În ierarhia ATP, Medvedev, Zverev și Nadal continuă să contureze podiumul, tenismenul rus având un avans de 1115 puncte în defavoarea germanului.

Referitor la poziția României, țara noastră este lipsită de reprezentant în primele trei sute ale clasamentului mondial.

Nicholas David Ionel (19 ani, 311 ATP) este cel mai bine clasat tenismen român, urmat de Filip Jianu (20 de ani, 329 ATP) și de Marius Copil (31 de ani, 338 ATP).

De la Dinamo, către prima sută ATP: Andrei Pavel și Adrian Ungur antrenează noua generație a tenisului românesc având un singur obiectiv


Citiți articolul original pe sport.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (sport.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.