infoFestival
infoFestivalSpecial

Se anunta preselectia pentru scurtmetraje romanesti ce vor fi aratate la Cannes

4comunicat_romanianshortwaves2013

Asociația Secvențe invită producătorii și realizatorii de film din România la înscrierea pentru preselecția de scurtmetraje a programului Romanian Short Waves – 6. Programul va fi prezentat în perioada 15 – 26 mai 2013, în secțiunea Short Film Corner din cadrul celei de a 66-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes.
Preselecția pentru programul Romanian Short Waves este organizată de Asociația Secvențe și va fi realizată de un juriu format din profesioniști din industria filmului românesc. Fiecare companie care are experință în producția de scurtmetraje și rezultate obținute la marile festivaluri pot propune UN TITLU pentru lista finală care va fi inclus automat. Pentru filmele de școală și cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecție de către juriu.
Cei interesați sunt invitați să trimită, până la data de 31 martie 2013, filmele pe DVD însoțite deformularul de participare – ce poate fi găsit pe pagina de facebook Romanian Short Waves 2013 – la adresa: Centrul Național al Cinematografiei, Str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1, București 010026, în atenția Doamnei Alina Sălcudeanu.
Pentru a fi incluse în preselecție, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
1. Durată maximă de 20 de minute
2. Produse după data de 1 ianuarie 2012
3. Subtitrate în limbile engleză sau franceză
4. Un singur scurtmetraj / regizor
Realizatorii scurtmetrajelor selecționate vor trebui să prezinte până cel târziu la data de 3 aprilie o variantă pentru upload de maxim 3 Gb, conformă cu cerințele organizatorilor.
Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurt-metraj și de aceea participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.
Romanian Short Waves este un program care urmărește promovarea filmelor independente și a celor de școală și este susținut de Asociaţia Secvenţe încă din anul 2008. Alături de participarea la Short Film Corner, la ediția 2012 scurt-metrajele selecționate au fost proiectate și la Les Film de Cannes a Bucharest (octombrie 2012) și Stufstock (iulie 2012).
Pentru detalii despre preselecție și condițiile de participare, vă rugam să ne contactați la email: [email protected]

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *