hotnews.ro
hotnews.roActualitateNational

Schimbările la Pilonul II pensii: Administratorii de fonduri reclamă prevederi contrare PNRR și scăderi puternice ale veniturilor care ar afecta sistemul

Schimbările propuse de Guvern la Pilonul II de pensii conțin prevederi contrare angajamentelor asumate de România în cadrul PNRR, iar eliminarea comisioanelor din contribuții ar accentua și mai mult reducerea puternică a veniturilor din acest an, fapt ce ar putea afecta sustenabilitatea operațiunilor. Acesta este pe scurt mesajul transmis guvernanților de companiile care gestionează activele de peste 92,4 miliarde de lei din acest sistem.

Administratorii fondurilor de pensii private au transmis săptămâna trecută Guvernului observațiile la proiectul de Ordonanță de urgență (OUG) scos în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

Una din principalele propuneri din proiectul de OUG este eliminarea comisioanelor percepute de administratorii fondurilor de pensii pe contribuțiile plătite de cei 7,8 milioane de români în Pilonul II de pensii (pensii obligatorii administrate privat) și Pilonul III (pensii private facultative), pe motiv că ar genera o diminuare nejustificată a pensiei private, arată un proiect de ordonanță de urgență lansat luni în consultare publică… [continuare]


Accesați articolul integral pe hotnews.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (hotnews.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *