mobilissimo.ro
mobilissimo.roTech & Stiinta

Samsung respinge zvonurile conform cărora ar urma să renunțe la cipseturile Exynos; Seria Galaxy S23 ar sosi însă doar cu CPU-uri Qualcomm

Qualcomm a anunțat recent că a semnat un contract cu Samsung pe mai mulți ani pentru furnizarea de cipseturi Snapdragon spre telefoanele și tabletele companiei sud-coreene. Se vehicula astfel că Samsung dorește să renunțe complet la dezvoltarea CPU-urilor sale Exynos. Recent însă, compania a respins aceste zvonuri în cadrul unei conferințe prin care și-a prezentat performanțele și situația financiară pe trimestrul 2 din anul 2022. Detalii avem mai jos.

Samsung spune că nu va renunța la business-ul său ce implică producția de cipseturi și chiar lucrează la extinderea brand-ului Exynos. Compania speră să colaboreze cu cât mai mulți producători de smartphone-uri în viitor, cipseturile urmând să ajungă pe mai multe terminale mobile. S-ar lucra inclusiv la un procesor premium pentru seria Galaxy S. Totuși, acest cipset ar urma să fie pregătit de debut abia în 2025.

E posibil astfel ca noile flagship-uri din seria Galaxy S23 să sosească exclusiv cu CPU-uri Snapdragon. E important însă de reținut faptul că Samsung nu va renunța la cipseturile Exynos, continuând să investească în dezvoltarea și îmbunătățirea acestora. Vă reamintesc că Samsung a început recent să livreze și primele cipuri de 3nm, cu luni înaintea celor de la TSMC. O echipă de peste 1000 de ingineri lucrează la dezvoltarea acestor procesoare, deci renunțarea la această afacere ar fi fost destul de complicată.

Rămâne totuși de văzut ce va fi. Zvonuri sunt multe, iar ani la rând s-a vehiculat că Samsung va aduce flagship-uri din gama S cu CPU Snapdragon și în Europa. Nu știm încă ce implică contractul companiei încheiat cu Qualcomm pe o durată de 7 ani. E însă posibil ca Samsung să testeze o perioadă vânzarea flagship-urilor sale cu CPU Snapdragon și în Europa, mulți fiind revoltați de diferența de performanță dintre acestea și procesoarele Exynos.


Citiți articolul original pe mobilissimo.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (mobilissimo.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *