infoFestival
infoFestivalSpecial

S-a deschis sesiunea de înscrieri la PRIMUL MEU FILM, atelier de documentar pentru liceeni!

Astra Film Sibiu a deschis sesiunea de înscrieri pentru atelierul de film documentar pentru liceeni – PRIMUL MEU FILM.

Workshopul, care va avea loc la Sibiu, între 1 și 10 septembrie 2017, a fost încă de la prima ediție un succes, iar de-a lungul anilor a devenit extrem de popular în rândul liceenilor. Zeci de tinere voci ale comunității au prins glas sub îndrumarea profesioniștilor, iar visul realizării primului film a devenit realitate. În plus, toate filmele realizate până în prezent în cadrul atelierelor au fost proiectate cu mare fast în programul Astra Film Festival.
Primele ateliere de film au fost inițiate de Astra Film încă din 1997 împreună cu Michael York, de la Oxford University și regizori și producători BBC. PRIMUL MEU FILM continuă astfel o idee pe care Astra Film a implementat-o în premieră la Sibiu, cu mulți ani în urmă.
Cum arată Sibiul privit prin obiectiv și cum locuitorii lui se transformă în eroi de film?
Organizat pentru al patrulea an consecutiv la Sibiu, de Astra Film în colaborare cu Asociația Vira, atelierul de film documentar este dedicat exclusiv liceenilor sibieni, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, pasionați de cinema și care își doresc să trăiască experiența profesioniștilor din spatele camerei de filmat.
Pentru că filmul are propriul său limbaj, atelierul reprezintă o oportunitate pentru liceeni să-i afle regulile și secretele. Tinerii au șansa să învețe în timp record cum să facă fotografii și să filmeze după regulile experților în domeniu, cum să monteze imagini și sunet, și multe alte skill-uri care trebuie deprinse pentru a reuși să exprime cu brio prin film idei, experiențe și trăiri.
Pe parcursul atelierului, participanții vor trece efectiv prin toate etapele de producție și vor face propriul lor film. Finalitatea atelierului constă în expunerea filmelor pe marile ecrane ale Festivalului internațional de film de la Sibiu, Astra Film Festival, ce va avea loc între 16 și 22 octombrie 2017.
Este o ocazie unică pentru liceeni să-și vadă proiectate filmele în regim de cinema, într-un festival de talie mondială, alături de nume legenadare ale cinemaului documentar. Pentru tinerii care-și doresc o carieră în fascinanta lume a filmului, atelierul este o provocare și un start bun, oferindu-le șansa de a-și vedea numele pe genericul primului lor film.
Înscrieri și perioada de desfășurare
Formularul de aplicare este disponibil pe site-ul www.astrafilm.ro, iar termenul limită pentru înscrieri este 1 iunie 2017. Doisprezece finaliști vor fi selectați după încheierea înscrierilor și vor participa între 1 și 10 septembrie 2017 la atelier.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *