antena3.ro
antena3.roActualitate

Rusia a pierdut echipamente militare în valoare de 16,5 miliarde de dolari în şase luni de război

În 6 luni de război, Rusia a pierdut echipamente militare în valoare de peste 16,5 miliarde de dolari. Printre acestea se numără aproape 2.000 de tancuri, 234 de avioane și 15 nave din Flota Mării Negre, potrivit unui bilanţ realizat de Forbes Ucraina.

Potrivit unui bilanț realizat de Forbes Ucraina, cea mai mare pierdere a armatei ruse a fost nava amiral a flotei Mării Negre. Crucișătorul „Moskva” se ridică la suma de 750 de milioane de dolari şi s-a scufundat în luna aprilie după ce a fost lovită cu rachete de ucraineni. În afară de „Moskva”, pe Insula Șerpilor și în apele din jur, forțele ucrainene au distrus echipamente și nave rusești în valoare de 165 de milioane de dolari.

A doua cea mai mare pierdere a fost o aeronavă de transport greu Iliușin IL-76 de 86 de milioane de dolari, care a fost doborâtă de forțele de apărare aeriană la sfârșitul lunii februarie în Kiev… [continuare]


Accesați articolul integral pe antena3.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (antena3.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *