hotnews.ro
hotnews.roActualitateInternational

LIVE Război în Ucraina, ziua 184: Zelenski spune că lumea a fost la un pas de un accident nuclear la Zaporojie / Ucrainenii au lovit 7 depozite de muniție rusești în ultima săptămână

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că lumea a evitat la limită un dezastru cu radiații, deoarece electricitatea la centrala nucleară ucraineană Zaporojie a fost întreruptă timp de câteva ore din cauza bombardamentelor rusești din zonă, pe care Moscova le neagă vehement.

Cele mai importante informații de vineri, ziua 184 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

07:55 Ucraina a distrus șapte depozite de muniții rusești în ultima săptămână, scrie Kyiv Independent.

Natalia Humeniuk, purtătoare de cuvânt a comandamentului militar din sudul Ucrainei, a declarat că depozitele de muniție rusească reprezintă principala prioritate a forțelor Kievului și că este probabil ca mai multe depozite să fie vizate până la sfârșitul săptămânii.

Forțele ucrainene au lovit depozitele rusești din Chornobaivka, Blahodatne și Starytsi.

07:12 Statele Unite vor numi un general care să coordoneze ajutoarele militare acordate Ucrainei și eforturile de instruire a soldaților Kievului.

Scurtă recapitulare, vineri dimineață, a evenimentelor recente:

Bombardamentele au deconectat temporar centrala nucleară din Zaporojie de la rețeaua ucraineană. Incendiile provocate de bombardamente au tăiat joi ultima linie electrică rămasă la centrală, deconectând-o temporar de la rețeaua națională ucraineană pentru prima dată în aproape 40 de ani de funcționare, Zelenski spunând că lumea a fost la un pas de un accident nuclear.

Ministrul ucrainean al energiei, German Galușcenko, a declarat că organismul de supraveghere nucleară al ONU s-ar putea deplasa la centrală în „zilele următoare”. Șeful organismului de supraveghere nucleară al ONU, Rafael Grossi, a declarat anterior că echipa sa era „foarte, foarte aproape” de a putea merge la Zaporojie.

Casa Albă a cerut Rusiei să accepte o zonă demilitarizată în jurul centralei, după ce președintele american, Joe Biden, a vorbit cu Zelenski… [continuare]


Accesați articolul integral pe hotnews.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (hotnews.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *