infoFestival
infoFestivalSpecial

Proiectii speciale cu Filmele Nominalizate la Premiile Gopo 2013

În perioada 2-10 martie, în exclusivitate la Cinema Union, publicul bucureștean se va putea delecta cu un program special de proiecții a filmelor nominalizate la cea de-a șaptea ediție a Premiilor Gopo.
Prin această iniţiativă, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc continuă campania de re-atragere a publicului român către cinematografia autohtonă, din ce în ce mai apreciată pe plan internațional.
Cinefilii au astfel ocazia de a (re)vedea o parte dintre filmele românești lansate în cursul anului 2012 pe marile ecrane din România sau prezentate în cadrul unor festivaluri și alte evenimente culturale din țară și din străinătate. De asemenea, vor mai putea fi vizionate și cele 4 titluri nominalizate la categoria Cel mai bun film european.
Seria proiecțiilor se deschide sâmbătă, 2 martie, de la ora 16:00 cu scurtmetrajele românești Blu (r. Nicolae Constantin Tănase), Chefu’ (r. Adrian Sitaru), De azi înainte (r. Dorian Boguță), Pastila fericirii (r. Cecilia Felmeri),Tatăl meu e cel mai tare (r. Radu Potcoavă), Gândacul (r. Cătălin Drăghici). De la ora 18:30 va fi proiectat documentarul Un gând, un vis, Doyle…şi-un pix (r. Bogdan Ilie-Micu) distins în cadrul Festivalului de Film Transilvania (TIFF) 2012 cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut. Bogdan Ilie-Micu reface călătoria fotografului Mihai Barbu în Mongolia, pe motocicleta sa botezată Doyle, folosind cele 800 de fotografii realizate de acesta pe parcursul drumului.
Duminică, de la ora 16:30, spectatorii sunt invitați la O lună în Thailanda (r. Paul Negoescu). Filmul prezintă povestea lui Radu care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu e mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa.
Undeva la Palilula, debutul în cinema al regizorului de teatru Silviu Purcărete, care a obținut cel mai mare număr de nominalizări la Premiile Gopo 2013, va fi proiectat duminică 3 martie, de la ora 18:30.
Programul integral al proiecţiilor poate fi vizualizat pe site-ul www.premiilegopo.ro
Prețul unui bilet este de 10 lei. Spectatorii care au abonament la sălile Cinematecii Române (Eforie şi Union) beneficiază de reducere.
Intrarea este liberă la proiecția calupului de scurtmetraje.

Nominalizări Premiile GOPO 2013 – Proiecţii Speciale
CINEMA UNION
Sâmbătă, 2 martie
16:00 / Scurtmetraje nominalizateBlu, Chefu’, De azi înainte, Pastila fericirii, Tatăl meu e cel mai tare, Gândacul
18:30 / Un gând, un vis, Doyle…şi-un pix (r. Bogdan Ilie-Micu, nominalizat la categoria Cel mai bun documentar)
Duminică, 3 martie
16:30 / O lună în Thailanda (r. Paul Negoescu, nominalizat la categoria Cel mai bun film de debut)
18:30 / Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete, 11 nominalizări, între care: Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun film de debut)
Luni, 4 martie
16:00 / Le Havre (r. Aki Kaurismaki, nominalizat la categoria Cel mai bun film european)
18:00 / Tatăl Fantomă (r. Lucian Georgescu, 6 nominalizări, între care: Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cea mai bună muzică originală)
20:00 / Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim, 9 nominalizări, între care : Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun film de debut)
Marţi, 5 martie
16:00 / Holy Motors / Motoare sfinte (r. Leos Carax, nominalizat la categoria Cel mai bun film european)
18:00 / Despre oameni şi melci (r. Tudor Giurgiu, 8 nominalizări, între care: Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu)
20:00 / Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude, 9 nominalizări, între care: Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor într-un rol principal)
Miercuri, 6 martie
17:00 / Aici…adică acolo (r. Laura Căpăţână Juller, nominalizat la categoria Cel mai bun documentar)
Joi, 7 martie
16:00 / Tinker Tailor Soldier Spy / Un spion care ştia prea multe (r. Tomas Alfredson, nominalizat la categoriaCel mai bun film european)
18:30 / Turn off the lights (r. Ivana Mladenovic, nominalizat la categoria Cel mai bun documentar)
20:00 / Şi caii sunt verzi pe pereţi (r. Dan Chişu, 7 nominalizări, între care: Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor într-un rol principal, Cel mai bun actor într-un rol secundar)
Vineri, 8 martie
16:00 / Holy Motors / Motoare sfinte (r. Leos Carax, nominalizat la categoria Cel mai bun film european)
18:00 / Le gamin au vélo / Băiatul cu bicicleta (r. Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne, nominalizat la categoriaCel mai bun film european)
20:00 / Tinker Tailor Soldier Spy / Un spion care ştia prea multe (r. Tomas Alfredson, nominalizat la categoriaCel mai bun film european)
Sâmbătă, 9 martie
12:30 / Le gamin au vélo / Băiatul cu bicicleta (r. Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne, nominalizat la categoriaCel mai bun film european)
14:30 / Gone Wild (r. Dan Curean, nominalizat la categoria Cel mai bun documentar)
16:30 / 8 martie (r. Alexandru Belc, nominalizat la categoria Cel mai bun documentar)
18:00 / Le Havre (r. Aki Kaurismaki, nominalizat la categoria Cel mai bun film european)
20:00 / O lună în Thailanda (r. Paul Negoescu, nominalizat la categoria Cel mai bun debut)
Duminică, 10 martie
13:30 / Le Havre (r. Aki Kaurismaki, nominalizat la categoria Cel mai bun film european)
15:30 / Tinker Tailor Soldier Spy / Un spion care ştia prea multe (r. Tomas Alfredson, nominalizat la categoriaCel mai bun film european)
18:00 / Le gamin au vélo / Băiatul cu bicicleta (r. Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne, nominalizat la categoriaCel mai bun film european)
20:00 / Holy Motors / Motoare sfinte (r. Leos Carax, nominalizat la categoria Cel mai bun film european)

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *