republica.ro
republica.roCalatorii

Pont de vacanță: îmbină concediul cu un festival de teatru și unul de film

Sezonul estival este aproape de final! Am auzit această replică atât de la cei care conduc afaceri pe litoral, dar și de la autoritățile locale și centrale pentru care turismul pare că este cenușereasa economiei naționale. Scurtat cu cel puțin zece zile din cauza sau datorită începerii timpurii a anului școlar (5 septembrie), sezonul turistic se va încheia mai repede doar dacă cei implicați în acest sector vor continua doar să se plângă că nu există soluții pentru prelungirea vacanțelor. Pentru cei care au ochi să citească și urechi să audă, septembrie și octombrie sunt lunile cu cele mai multe vacanțe cumpărate de români.

Poate că cele două festivaluri, care urmează să înceapă în Constanța, vor prelungi sezonul, dar cum toate evenimentele sunt programate să se desfășoare doar în oraș și niciunul în Mamaia, îmi este greu să cred că vor fi mai mulți turiști decât localnici la Festivalul Internațional de Teatru Independent sau la Festivalul de Film Sunscreen.

Până voi lăsa toate detaliile despre cele două evenimente, le transmit organizatorilor că pot creiona cele două festivaluri în 2023 jucându-se cu plaja extinsă din Mamaia, folosind scenele existente din stațiune. Astfel, pot uni cele două destinații turistice Constanța și Mamaia. Iar cireașa de pe tort este o posibilă echipă cu hotelierii care, oricum, intră în perioada de reduceri massive prin intermediul programului Litoralul pentru Toți… [continuare]


Accesați articolul integral pe republica.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (republica.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *