ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
economica.net
economica.netDigital & Social Media

Piața cloud crește cu 29% în T2, în pofida turbulențelor puternice de pe piața valutară. Amazon își mărește avansul, cu o cotă peste Microsoft și Google împreună

În al doilea trimestru din 2022, cheltuielile globale pentru serviciile de infrastructură cloud au crescut la 55 de miliarde de dolari, ceea ce a dus totalul industriei pentru cele 12 luni la 205 de miliarde de dolari. Serviciile publice infrastructure as a service (IaaS) și platform as a service (PaaS) reprezintă cea mai mare parte a pieței, iar acestea au crescut cu 31% în al doilea trimestru. Dominația principalilor furnizori de cloud este și mai pronunțată în cazul cloud-ului public, unde primii trei controlează 72% din piață. Din punct de vedere geografic, piața de cloud continuă să crească puternic în toate regiunile lumii.

”În ciuda turbulențelor de pe piețele valutare și a dolarului american mult întărit, acest lucru reprezintă totuși o creștere de 29% față de anul trecut. Dacă ratele de schimb ar fi rămas constante pe parcursul anului trecut, rata de creștere ar fi fost cu aproximativ șase puncte procentuale mai mare”, spun analiștii.

Amazon și Microsoft au reprezentat mai mult de jumătate din veniturile din infrastructura cloud în cele trei luni încheiate la 30 iunie, cei mai mari opt furnizori controlând peste 80% din piață. Astfel, pe măsură ce cheltuielile pentru serviciile cloud continuă să crească inexorabil, cota de piață mondială a Amazon a crescut cu peste un punct procentual, ajungând la aproape 34%. Google a înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă a cotei sale de piață în timpul trimestrului. Amazon, Microsoft și Google au avut împreună o cotă de 65% din piața mondială în acest trimestru, față de 61% în urmă cu un an. În total, toți ceilalți furnizori de cloud computing și-au crescut veniturile cu peste 150% de la începutul anului 2018, deși cota de piață colectivă a acestora a scăzut de la 49% la 35%, deoarece ratele lor de creștere rămân mult sub liderii de piață.

„Furnizorii globali de cloud computing nu sunt cu siguranță imuni la impactul schimbărilor continue ale cursurilor de schimb valutar”, a declarat John Dinsdale, analist-șef la Synergy Research Group, referindu-se la efectele negative ale cursurilor de schimb valutar asupra creșterii globale a industriei. „Cu toate acestea, rămâne faptul că creșterea de bază a utilizării cloud continuă să avanseze la rate cu adevărat impresionante”, continuă el, explicând de ce previziunile companiei sale continuă să arate „o creștere puternică a tuturor parametrilor cheie ai pieței cloud”.


Citiți articolul original pe economica.net

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (economica.net). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.