infoFestival
infoFestivalMuzica

Open Stage Contest la Jazz in the Park

Jazz in the Park, primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, anunță un concurs dedicat amatorilor, care se va desfășura în cadrul celei de-a doua ediții – 4-6 iulie.

jazz-in-the-park

„Prin acest concurs dorim să promovăm talente locale, iar Jazz in the Park să devină o rampă de lansare pentru muzicienii amatori. Nu există limită de vârstă pentru cei înscriși, deoarece vrem să încurajăm toți iubitorii jazz-ului”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.
Sunt așteptate să se înscrie în concurs trupe de amatori de jazz din România care doresc să se afirme pe piața muzicală din țară. Sunt acceptate toate variațiile de jazz cu influențe – jazz clasic, nu jazz, fusion jazz, acid jazz, jazz covers etc., precum și blues.  Juriul va desemna cea mai bună trupă, care va câștiga premii în valoare de 1.000 euro și șansa de a deschide ediția a III-a festivalului Jazz in the Park.
Doritorii sunt așteptați să trimită o înregistrare sau un link cu o înregistrare la adresa [email protected] până în 30 iunie, ora 23.59. Pe baza demo-ului, vor fi selectate 10-14 trupe, care vor intra în finala concursului, ce se va desfășura în 5-6 iulie, pe scena special amplasată în Iulius Parc. În finală, fiecare trupă va avea la dispoziție 25 de minute pentru un mini-recital prin care va încerca să convingă jurul. În fiecare zi vor fi programate 5-7 audiții, cu participarea liberă a publicului. La finalul audițiilor, juriul va decide trupa câștigătoare, ce va fi anunțată înainte de ultimul concert al festivalului – în 6 iulie. Vor fi punctate următoarele elemente ale mini-recitalului: virtuozitatea interpretării; contextul în care artiștii s-au apucat de muzică; prezența scenică; comunicarea cu publicul; originalitate.
Participarea la concurs este gratuită, iar organizatorii vor asigura sonorizarea aferentă fiecărei trupe. Regulamentul și mai multe informații sunt disponibile la secțiunea Concurs de pe site

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *