ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
digi24
digi24.roActualitateInternational

1.300 de oameni arestați la protestele din Rusia. „Acest regim s-a condamnat singur și își distruge tineretul”

Peste 1300 de ruși care au ieșit să protesteze față de ordinul de mobilizare parțială au fost reținuți în mai multe orașe din Rusia. Aproximativ 1.000 de oameni sunt din Moscova și Sankt Petersburg. Mulți dintre ei au fost bătuți înainte să fie băgați în dubele poliției și duși spre destinații necunoscute.

Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a anunțat că, potrivit informațiilor colectate din 38 de orașe rusești, peste 1.311 de persoane au fost reținute până miercuri seara, relatează The Guardian.

Dintre aceste arestări, cel puțin 502 au fost făcute la Moscova și 524 la Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime al Rusiei. Mitingurile neautorizate sunt ilegale în baza legilor antiprotest ale Rusiei.

Un oficial din Ministerul rus de interne, Irina Volk, a spus că polițiștii au blocat încercările de a organiza „mici proteste”, potrivit presei ruse de stat.

„Într-o serie de regiuni, au existat încercări de a organiza acțiuni neautorizate care au reunit un număr extrem de mic de participanți”, a susținut Volk. Aceasta, deși în înregistrările video din marile orașe se vedeau mulți oameni adunați la proteste… [continuare]


Accesați articolul integral pe digi24.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (digi24.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.