hotnews.ro
hotnews.roActualitateInternational

NATO şi SUA vor să îşi crească prezenţa în Arctica, în contextul activităţii militare sporite a Rusiei în regiune

NATO şi SUA îşi semnalează intenţia de a-şi spori prezenţa în Arctica, în contextul activităţii militare tot mai intense a Rusiei în propriile regiuni arctice, relatează duminică agenția germană DPA, preluată de Agerpres.

„NATO trebuie să îşi crească prezenţa în Arctica”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, pentru ziarul Welt am Sonntag din Germania.

El a adăugat că Rusia este pe cale să îşi redeschidă bazele din epoca sovietică din teritoriile sale arctice şi să staţioneze acolo arme de ultimă generaţie, cum ar fi rachete hipersonice.


Citește și: Jens Stoltenberg: Capabilităţile Rusiei în Arctica sunt o provocare strategică pentru NATO


China şi-a arătat la rândul său un interes tot mai mare în regiune, a mai spus Stoltenberg… [continuare]


Accesați articolul integral pe hotnews.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (hotnews.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *