impact.ro
impact.roActualitateInternational

NATO e pregătită să trimită noi trupe în Kosovo, dacă situația escaladează. Hari-Bucur Marcu: „Rusia își tot caută puncte care să atragă în altă parte atenția”

În cazul în care tensiunile din Kosovo escaladează, NATO ar putea lua decizia de a trimite mai multe trupe, spune secretarul general Jens Stoltenberg, citat de Reuters. În acest moment, forțele NATO au 4000 de soldați pentru securitatea zonei. Luna aceasta a apărut un nou subiect de divergențe după ce autoritățile de la Priștina au decis ca sârbii care locuiesc în nord, și care nu recunosc autonomia Kosovo, să își înregistreze plăcuțele de înmatriculare în capitala regiunii.

În ce condiții poate interveni NATO?

Impact.ro a stat de vorbă cu expertul în securitate națională Hari-Bucur Marcu care spune că deocamdată tensiunile nu sunt un motiv de îngrijorare, iar mesajul secretarului general NATO vine doar ca o asigurare a faptului că forțele aliate pot menține sub control tensiunile din zonă. Secretarul general NATO a avut aceste declarații în contextul unei întâlniri cu un reprezentat al regiunii Kosovo.

„Minisiunea NATO implică și elemente de stabilitate pregătite să intervină dacă se încinge atmosfera, dar mai mult de atât nu este. Noi avem câteva mii de oameni în KFOR, Kosovo NATO Force, sunt acolo în caz că apare un conflict. (Problema plăcuțelor de înmatriculare n.r) e unul din multele motive pe care se contrează sârbii cu kosovarii[continuare]


Accesați articolul integral pe impact.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *