click.ro
click.roActualitateInternational

Misiunea de antrenare a trupelor ucrainene va primi permisiune la Praga? Ce spune Josep Borrell

Josep Borrell a vorbit despre posibilitatea ajungerii la un acord politic militar global asupra misiunii de antrenament a trupelor ucrainene.

În seara aceasta, miniștrii apărării ai țărilor membre UE se vor reuni la Praga pentru a discuta posibilitatea unei misiuni care vizează pregătirea armatei Ucrainei pentru războiul cu Rusia, mai ales în condițiile în care forțele Ucrainei vor fi aprovizionați cu armament din partea occidentului.

Cum plănuiește UE să sprijine Ucraina fără a interveni în mod direct în acest conflict

Situația pe teren continuă să fie foarte rea. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru și noi vom continua să îi acordăm sprijin.” a declarat Borrell pentru jurnaliști, la sosirea pentru discuțiile ce vor avea loc în Praga.

Acesta a mai declarat că „Cred că trebuie să ajungem astăzi la un acord politic general, global (asupra misiunii de antrenament)… Cred că vom avea undă verde pentru această misiune.” au fost cuvintele acestuia, neoferind alte detalii legate de această misiune. Șeful diplomației europene a mai menționat că „Este momentul să acționăm. Este momentul să luăm decizii”… [continuare]


Accesați articolul integral pe click.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (click.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *