ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
libertatea.ro
libertatea.roCalatorii

Locul nedescoperit de turiști, descris drept „ultimul paradis din lume”

Creditată cu cea mai bogată biodiversitate marină din lume și aflată într-o locație relativ îndepărtată ce i-a permis să scape de turismul de masă, rețeaua de arii marine protejate Raja Ampat, provincia indoneziană Papua de Vest, este adesea prezentată ca „ultimul paradis de pe Pământ”, relatează CNN.

Situată în inima Triunghiului Coralilor, Raja Ampat se întinde pe 4 milioane de hectare și include aproximativ 1.500 de insule. Aici trăiesc 1.600 de specii de pești, în timp ce aproximativ 75% din speciile de corali cunoscute din lume pot fi găsite acolo.

„Există zone frumoase nesfârșite și sute de grădini subacvatice de corali”, spune Max Ammer, un olandez pasionat de istorie, în special de locurile în care au eșuat navele implicate în Al Doilea Război Mondial, și de scufundări, care a descoperit Raja Ampat acum trei decenii.

Lungul drum către o „lume acvatică nealterată”

El a deschis Kri Eco Dive Resort, în 1994, cu scopul de a instrui scafandrii locali și de a permite tuturor turiștilor să vadă „o lume acvatică nealterată”. Ulterior, Amner a cumpărat două proprietăți pe una dintre insulele din Raja Anpat, cu ieșire la Golful Sordio… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.