ULTIMELE STIRI

luni, 8 august, 2022
stirihub.ro
stirihub.roDigital & Social MediaSocial Media

Instagram renunță momentan la feedul pe ecran complet și postările recomandate

lensa.ro

În urma unei reacții negative semnificative din partea utilizatorilor săi, Instagram face un pas inapoi cu privire la unele schimbări majore la care deja lucra. Luna trecută, Instagram a început să testeze un afișaj pe ecran complet pentru fotografii și videoclipuri. Șeful Instagram, Adam Mosseri, a declarat pentru Platformer că testul va fi încheiat în următoarele două săptămâni. „Pentru noile modele de feed, oamenii sunt frustrați și datele de utilizare nu sunt grozave”, a spus Mosseri. „Deci cred că trebuie să facem un mare pas înapoi, să ne regrupăm și să ne dăm seama cum vrem să mergem înainte.”

Odată cu eliminarea feedului pe ecran complet, aplicația va reduce nivelul de conținut recomandat pe care îl vedeți, cel puțin temporar. „Când descoperi ceva în domeniul tău pe care nu l-ai urmat înainte, ar trebui să existe un nivel ridicat – ar trebui să fie pur și simplu grozav”, a spus el. „Ar trebui să fii încântat să-l vezi. Și nu cred că asta se întâmplă suficient acum.”

Marți, Mosseri a spus că designul pe ecran complet „nu este încă bun” și are nevoie de mai multă muncă înainte ca Instagram să-l difuzeze tuturor. Cu toate acestea, el a remarcat că Instagram va deveni mai concentrat pe videoclipuri în timp, deoarece acesta este tipul de conținut pe care oamenii îl distribuie în aceste zile.

Mosseri a încercat, de asemenea, să justifice prevalența postărilor recomandate în aplicație, observând că acestea sunt importante pentru a-i ajuta pe creatori să-și mărească audiența – indiferent dacă vă interesează sau nu să vedeți conținut de la ele în feed sau în povești. Aveți opțiunea de a opri toate recomandările timp de o lună, a menționat el.

CEO-ul Meta Mark Zuckerberg a spus că aproximativ 15% din postările pe care le văd oamenii pe Facebook (și chiar mai multe pe Instagram) sunt recomandate de algoritmi. El se așteptă ca volumul postărilor recomandate să se dubleze în următorul an.

Instagram a adus feedul pe ecran complet și un număr mai mare de postări recomandate în încercarea de a concura cu TikTok și de a face față trecerii de la fotografii la videoclipuri. Timpul petrecut de oameni vizionând Reels a crescut cu 30% în ultimul trimestru și Mosseri a spus că acceptarea treptată a videoclipurilor de către utilizatori este o „schimbare de paradigmă pe care am văzut-o de mulți, mulți ani”. Cu toate acestea, mulți oameni s-au revoltat împotriva schimbărilor incercate, printre acestia si utilizatori de nivel înalt precum Kylie Jenner și Kim Kardashian care au cerut să “Make Instagram Instagram again.”

Mosseri a spus că datele Instagram au arătat că utilizatorii nu au fost de acord cu schimbările și că acesta este un motiv cheie pentru care se inversează cursul de actiune. Cu toate acestea, walkback-ul pe feedul pe ecran complet și recomandările nu vor fi permanente. Mosseri a spus Platformer că este încrezător că Instagram va îmbunătăți algoritmii de clasare și recomandare, astfel încât să poată „începe să crească din nou” după ce a făcut acest pas înapoi.

chilipirul-zilei.ro/

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.