Film
FilminfoFestival

Inscrieri la Atelierul „The Filmmaker’s Developement Toolkit” Bucuresti din cadrul One World Romania

Andy Glynne, câştigător al premiului BAFTA pentru film documentar, vine la Bucureşti pentru a susţine atelierul celei de-a şasea ediţii a festivalului One World România, ce se va desfăşura anul acesta într-o formulă inedită. Atelierul va avea loc in perioada 15-16 martie 2013, la Centrul Ceh. Participanţii la atelier vor învăţa cum să conceapă strategia de dezvoltare a proiectului lor şi elementele cheie care o compun: un proiect foarte bine scris, un pitch captivant şi încrezător, tehnici de lucru cu casele de producţie şi modalităţi de abordare  a diferitelor oportunităţi de finanţare, printre care din ce în ce mai popularul crowd funding.
ag Andy Glynne este psiholog, autor, regizor şi producător de filme documentare, câştigător al premiului BAFTA pentru seria de scurtmetraje documentare animate „Animated Minds” şi producător al seriei „Why Poverty?” pentru BBC. Andy este director fondator al organizaţiei naţionale a filmului documentar The Documentary Filmmakers Group (DFG), din Marea Britanie, care activează din anul 2003. Andy este de asemenea managerul companiei Mosaic Films, producătoare a unor serii de documentare sociale premiate la scară globală. Andy a fost director al organizaţiei caritabile One World Media şi este autorul cărţii de succes „Documentaries and how to make them”. De asemenea, a predat film documentar în India, Iordania, Grecia, Maroc şi UK.
Discuţiile din cadrul atelierului vor pleca de la analize de caz ale unor proiecte comandate şi realizate, concentrându-se apoi pe proiectele participanţilor. Lucrările se vor desfăşura în limba engleză. Cei interesaţi trebuie să se înscrie până la data de 3 martie 2013, inclusiv. Vor fi acceptaţi maximum 8 participanţi cu proiecte în curs de dezvoltare precum şi 10-12 observatori.
Daca aveţi un proiect în curs de dezvoltare, trimiteţi un sinopsis de o pagină, cv-ul şi un scurt text despre stadiul proiectului în limba engleză (dacă există material filmat, şi/sau montat, etc.), la adresa: [email protected]. Este util să includeţi în pagina de sinopsis un link catre vimeo sau youtube cu trailerul proiectului sau cu un fragment de material montat, dacă există. Cei care doresc să se înscrie ca observatori vor trimite un cv în limba engleză.
Se va percepe o taxă de participare de 120 roni.
Este necesară prezenţa continuă la programul integral al atelierului: de la 9:00 la 18:00, pe 15 si 16 martie 2012.
Atelierul este organizat de DFG (UK) şi Asociaţia DocuMentor (Romania), în asociere cu Festivalul One World Romania.
Contact: Eliza Zdru – [email protected]

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...