infoFestival
infoFestivalTeatru

Incepe Festivalul “Usi Deschise” la UNATC

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” invită publicul la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului „Uşi deschise”, desfăşurată între 4 şi 7 aprilie la sediul UNATC din strada Matei Voievod nr. 75-77, București.
Organizat de profesorii şi studenţii Facultăţii de Teatru, evenimentul se adresează celor care doresc să devină studenţi ai universității, dar şi publicului larg.
În cele patru zile vor avea loc ateliere de actorie, exerciţii de regie, workshopuri de expresivitate corporală, demonstraţii de tehnică în mânuirea marionetei, expoziţii de scenografie, precum şi cursuri deschise de teatrologie, management cultural, jurnalism teatral. Studenţii anului III şi masteranzii, coordonaţi de profesorii Adrian Titieni, Gelu Colceag, Mihai Gruia Sandu sau Raluca Ianegic, vor fi în fiecare seară pe scenă pentru a prezenta spectacole marca UNATC.
Festivalul le oferă vizitatorilor o privire de ansamblu asupra activităţii desfăşurate în UNATC. Fie că ascultă sau intervin în dialogul profesor-student la atelierele de actorie şi regie, vizitează expoziţiile de scenografie, fie că învaţă paşi de dans şi execută mişcări de scrimă sau află secretul unei cariere în media, teatru, management cultural, jurnalism teatral, cei prezenţi vor fi pentru o zi studenţi în fascinanta lume a teatrului.
Festivalul va debuta joi, ora 18.00, la Sala Atelier, în prezența rectorului Adrian Titieni. În aceeaşi seară, urmează o întâlnire cu masteranzii anului II care vor cânta şi dansa pe ritmuri de jazz în spectacolul Chicago. Seara se va încheia cu un concert al trupei VUNK.

la-unatc-patru-zile-usi-deschise-18449423

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *