ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
financiarul.ro
financiarul.roSanatate & Fitness

În lume, obezitatea înregistrează o creștere alarman

Un studiu publicat miercuri, 21 septembrie, arată că majorarea ratelor obezității va costa economia mondială 3,3% din Produsul Intern Brut global până în 2060, încetinind în special dezvoltarea ţărilor cu venituri reduse.

Obezitatea înregistrează o creștere alarmantă. Va costa economia mondială 3,3% din PIB global până în 2060

Din punct de vedere medical, această maladie, definită printr-un indice al masei corporale de peste 30 la o persoană adultă, şi mai mare de 25 în cazul persoanelor supraponderale, antrenează afecţiuni cardiace, diabet sau cancere, conform studiului publicat în revista BMJ Global Health.

Acesta oferă pentru prima dată o estimare mondială a impactului economic al obezităţii, precum şi estimări pentru 161 de ţări, potrivit informațiilor transmise de afp.com

Astfel, „La nivel global, aproape două treimi dintre adulţi trăiesc în prezent în supraponderalitate sau obezitate. Şi estimăm că până în 2060 se va ajunge la trei din patru adulţi”, a declarat autorul principal al studiului, Rachel Nugent, cu ocazia Adunării generale a ONU… [continuare]


Accesați articolul integral pe financiarul.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financiarul.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.