ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
hotnews.ro
hotnews.roAuto

În ce țări europene au mașinile electrice cea mai mare prezență în piață și cum stă România

În iulie s-au înmatriculat în Europa 90.000 de mașini full – electrice, acestea având 10% din piața totală a mașinilor noi. În Norvegia electricele au avut aproape 70% din piață, iar în Slovacia, doar 1,6%. România a fost aproape de media europeană, iar Dacia Spring a fost a opta cea mai vândută mașină electrică din Europa, arată datele JATO.

În luna iulie, 8,9% dintre mașinile noi înmatriculate în România au fost electrice, în timp ce în iulie 2021 ponderea fusese de numai 2%. Ponderea electricelor a fost de 2,3% în Polonia, 15% în Austria, 4,1% în Ungaria și de 2,3% Cehia.

Cel mai bine din Europa stă Norvegia, unde electricele au 68,9% din piața mașinilor noi. În Suedia au 26,2%, iar în Olanda, 22,7%. Cifrele sunt valabile tot pentru iulie. Foarte bine stă și Danemarca, cu o pondere de 19%, mai arată raportul JATO.

În două țări electricele nu au pătruns decât firav: Slovacia și Grecia, cu o pondere de sub 2%… [continuare]


Accesați articolul integral pe hotnews.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (hotnews.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.