infoFestival
infoFestivalTeatru

Ideo Ideis vine la Bucureşti! – Programul Nopţii Teatrului Tânăr

Ideo Ideis şi BRD prezintă Noaptea Teatrului Tânăr, pentru prima dată în Bucureşti! Evenimentul va fi găzduit de ArCuB (Str. Batiştei, nr. 14, Bucureşti – în spate la Hotelul Intercontinental) şi va avea loc vineri, 14 noiembrie 2014, între orele 19:00 şi 02:00.

Seara-Teatrului-Tanar-ideo-ideis-2014-ifestival

Noaptea Teatrului Tânăr, un concept special creat pentru tinerii bucureşteni, reprezintă un concentrat de Ideo Ideis. Cele 9 zile de festival se comprimă în noiembrie într-o singură noapte. Pentru prima dată, toate elementele care fac din Alexandria un loc magic în fiecare vară – adolescenţi, teatru, muzică, artă, educaţie alternativă, mentorship – se reunesc într-un singur eveniment în Bucureşti.
Cu scopul comun de a oferi cât mai multor tineri acces liber la cultură, echipa Ideo Ideis şi BRD au gândit împreună un eveniment inspirat de realitatea tinerilor din Bucureşti. Noaptea Teatrului Tânăr îşi propune, într-o manieră cât mai relaxată, să le arate adolescenţilor că teatrul poate fi tânăr, iar cultura poate fi cool.
„Pentru mare parte din adolescenţii urbani, teatrul rămâne în continuare o noţiune învechită sau elitistă. Conceptul evenimentului din Bucureşti îşi propune să aducă puştimea bucureşteană mai aproape de un teatru viu, de un teatru tânăr care le vorbeşte pe limba lor. Piesele care ajung an de an la Ideo Ideis reinterpretează constant concepte clasice, aducându-le aproape de ei înşişi şi de lumea în care trăiesc. Teatrul de la Ideo Ideis nu este un teatru învechit, ci din contră unul care se updatează constant şi care îşi dă refresh de la an la an. „ (Andreea Borţun, Co-Preşedinte IDEO IDEIS)
„Ne gândeam de ceva vreme să facem un eveniment în Bucuresti şi ne doream ca experienţa de la Alexandria să fie accesibilă cât mai multor tineri. Parteneriatul cu BRD ne-a ajutat să realizăm lucrul ăsta mai repede decât ne aşteptam. Am gândit împreună evenimentul şi cred că am reuşit să includem în el cele mai importante elemente din Ideo Ideis. „ (Alexandru Ion, Co-Preşedinte IDEO IDEIS)
Noaptea Teatrului Tânăr include spectacole de teatru, o serie de evenimente conexe dedicate procesului de educaţie alternativă şi îi are ca invitaţi speciali pe câţiva dintre membrii familiei Ideo Ideis. În cadrul evenimentului veţi putea vedea 3 dintre spectacolele de teatru tânăr de la ultima ediţie a festivalului: 5 nuanţe de negru (trupa Domino, Râmnicu Vâlcea), ampiticipecreier.com (trupa Atelierul de Teatru, Botoşani) şi Clasa noastră (trupa AS, Bucureşti).
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.
Program
– orele 19:00-19:30 – Intrare în sală. Moment Shtanga Boyz (foaier Arcub)
– orele 19:30-19:45 – Deschidere Noaptea Teatrului Tânăr, ediţia I
– orele 19:45-20:45 – Spectacol de teatru tânăr – Clasa noastră (trupa AS – Bucureşti)
– orele 20:45-21:15 – Moment improvizaţie muzicală
– orele 21:15-21:30 – Networking (foaier Arcub)
– orele 21:30-22:20 – Spectacol de teatru tânăr – 5 nuanţe de negru (trupa Domino – Râmnicu Vâlcea)
– orele 22:20-22:45 – Proiecţie serial Festival Ideo Ideis IX – Sfaturi pentru spectatori
– orele 22:45-23:15 – Networking & Ateliere de Teatru Tânăr (foaier Arcub)
– orele 23:15-23:30 – Speech Marius Manole & Medeea Marinescu
– orele 23:30-00:30 – Spectacol de teatru tânăr – ampiticipecreier.com (trupa Atelierul de Teatru – Botoşani)
– orele 00:30-01:00 – Networking & Ateliere de Teatru Tânăr (foaier Arcub)
– orele 01:00-02:00 – Spectacol invitat
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.ideoideis.rowww.facebook.com/ideoideis  sau să o contactaţi pe Mira Sfura, [email protected], 0724.016.783.
Ideo Ideis este un festival de teatru organizat de Asociaţia Culturală T.E.T.A. şi dedicat procesului de educaţie alternativă pentru liceenii din România. Evenimentul include 8 secţiuni: Atelierele de Teatru Tânăr, Atelierele de Măiestrie, Spectacolele de Teatru Tânăr, Spectacolele de teatru profesionist, Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile Ideo Ideis şi evenimentele dedicate comunităţii din Alexandria.
Eveniment realizat în parteneriat cu BRD
Parteneri: Hello Hotels, Equatorial
Parteneri media: liternet.ro, SUB25, Decât o Revistă.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *