Cand incetezi sa fii reporter si devii cineast?
Cum sa iti transpui propria viziune despre realitate intr-un documentar puternic?
Acest atelier intensiv este destinat documentaristilor pasionati care cauta sa isi imbogateasca cunostintele pentru dezvoltarea filmelor lor si sa le puna in valoare pentru a aplica cu succes la fonduri de finantare si televiziuni. Discutiile din cadrul atelierului vor pleca de la analiza unor fragmente de film bazate pe o gandire creativa si care inspira la solutii inovatoare, concentrandu-se apoi pe proiectele participantilor. Fiecare proiect va fi discutat in grup si apoi in sesiuni individuale.
Dupa cele doua zile de lucru intens, duminica urmeaza un pitch informal la capatul caruia se va acorda un premiu celui mai bun proiect: participarea la atelierul ”Rough-Cut Boutique” din cadrul Festivalului de la Sarajevo din august 2014 (all costs includedJ).
Doi mentori, o cineasta care este in acelasi timp un reputat programator de festival, alaturi de un monteur de film documentar, venind din doua tari si din doua traditii cinematografice diferite, vor fi cutia de rezonanta a reflectiilor si aspiratiilor voastre cinematice.
Rada Sesic a regizat cateva documentare multipremiate si colaboreaza cu cele doua mari festivaluri din Olanda: IDFA (Amsterdam) si IFFR (Rotterdam). Este directorul competitiei de film documentar a Festivalului de la Sarajevo. Rada a predat teorie de film la Universitatea din Amsterdam si la Institutul Srishti din Bangalore, India. Stefan Paruch este monteur de film in Polonia, a colaborat deseori cu renumita Scoala Wajda si are o experienta bogata in materie de film documentar.
Lucrarile se vor desfaşura in limba engleza. Cei interesati trebuie sa se inscrie pana la data de 23 februarie 2014, inclusiv. Vor fi acceptati maximum 6 participanti cu proiecte in curs de dezvoltare precum şi 4 participanti cu proiecte aflate in productie (care au material filmat si montat). Participantii acceptati vor fi anuntati pana pe data de 7 martie 2014.
Daca aveti un proiect in curs de dezvoltare, trimiteti un sinopsis, o prezentare a intentiilor stilistice si o motivatie, alaturi de un cv si orice material vizual disponibil. Daca exista imagini filmate şi/sau montate, includeti un link catre vimeo sau youtube cu trailerul proiectului si cu un fragment de material montat. Mentionati date despre durata filmului, buget si calendarul de productie. Materialele trebuie trimise la adresa: [email protected].
Se va percepe o taxa de participare de 120 roni.
Este necesara prezenta continua la programul integral al atelierului:
de la 9:30 la 19:00, pe 21 si 22 martie
si de la 15:00 la 18:00 pe 23 martie 2014.
Atelier organizat de Asociatia DocuMentor in colaborare cu Festivalul One World Romania.
Contact: Paula Onet – [email protected]