infoFestival
infoFestivalMuzica

“Gloria” de Vivaldi a deschis Festivalul Internaţional al Artei Lirice de la Sibiu

A XI-a ediţia a Festivalului Internaţional al Artei Lirice organizat de Filarmonica de Stat Sibiu a debutat miercuri la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime”, cu concertul vocal-simfonic “Gloria” de A.
Vivaldi. Biserica din centrul Sibiului s-a dovedit neîncăpătoare pentru prezentarea uneia dintre cele mai importante lucrări ale barocului muzical veneţian.
Seara a debutat cu Concertul nr.4 în Fa major de G.F.Haendel intepretat de organista Viviane Damiani Loriaut. Lucrarea vocal-simfonică “Gloria” de A.Vivaldi i-a avut ca invitaţi pe dirijorul François Robert Girolami, soprana Brigitte Peyré şi mezzosoprana Isabelle Ruban din Franţa şi Corul Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.
Tot miercuri a avut loc şi deschiderea celei de-a treia ediţii a Concursului Internaţional de Canto “Vox Artis”. Pentru ediţia din acest an s-au înscris 57 de concurenţi din 14 ţări (România, Olanda, Austria, Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina, Coreea de Sud, SUA, Elveţia, Chile, Serbia, Moldova şi Germania). Concursul se va încheia duminică, 16 septembrie, cu concertul de gală al laureaţilor, care va avea loc la sala Thalia din Sibiu de la ora 19:00.
Manifestările celei de-a XI-a ediţii a Festivalul Internaţional al Artei Lirice mai cuprind spectacole de operă, balet pentru copii, recitaluri de lieduri şi gale de operă – realizate în colaborare cu instituţii muzicale din România şi străinătate, artişti lirici, dirijori, solişti invitaţi, români şi străini.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *