libertatea.ro
libertatea.roMonden

George Simion a primit derogare de la BOR să se căsătorească în capela resortului de lux unde va fi nunta

Nunta lui George Simion va avea loc sâmbătă, 27 august, într-o capelă special amenajată în incinta resortului de lux din Oveselu – Măciuca, unde va avea loc petrecerea. Potrivit ziarului Adevărul, pentru asta însă a avut nevoie de o derogare de la Biserica Ortodoxă Română, care de regulă le interzice preoților să oficieze nunți în afara lăcașelor de cult.

George Simion, liderul AUR, a obținut derogarea, după ce a depus o solicitare în acest sens care a fost apoi aprobată în cadrul ședinței permanente a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Cum motivează preoții decizia? Ei invocă, printre altele, participarea unui număr mare de oameni la eveniment, dar și pandemia.

„S-a ținut cont de anumite considerente. În primul rând, Parohia Măciuca are în componență două biserici. Una dintre ele, parohială, cu hramul Sfântul Ioan, care e monument istoric, se află într-un amplu proces de restaurare și reabilitare. Are crăpături și fisuri foarte mari. Iar curtea este foarte mică și plină de morminte. Iar cea de-a doua biserică a parohiei deservește drept capelă”, a precizat preotul Bogdan Vieru, care este și reprezentantul Arhiepiscopiei Râmnicului… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *