stirileprotv.ro
stirileprotv.roActualitateInternational

Fiscul din Franța folosește AI împotriva evaziunii fiscale. Vânătorii de piscine

Fiscul francez folosește inteligența artificială pentru a combate evaziunea fiscală. Mai exact, AI este utilizat pentru depistarea piscinelor nedeclarate la fisc.

Și sunt destule, căci după implementarea programului pilot, s-au încasat suplimentar 10 milioane de euro.

Legislația franceză impune declararea unei piscine construite și deținută de persoanele fizice, care sporește impozitul pentru proprietate și cu 200 de euro. Mulți cetățeni au omis să declare piscinele, astfel că autoritățile au demarat un proiect pilot în nouă regiuni, găsind zeci de asemenea construcții ilicite. Amenzile și penalitățile au ajuns la 10 milioane de euro, arată The Guardian.

Sistemul AI a fost dezvoltat de Google și compania Capgemini, și poate identifica piscinele din imagini aeriene, comparându-le cu bazele de date ale cărții funciare. Lansat ca un experiment în urmă cu un an în nouă departamente franceze, sistemul a descoperit 20.356 de piscine, au declarat luni reprezentanți a fiscului, astfel că va fi extins în toată țara… [continuare]


Accesați articolul integral pe stirileprotv.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (stirileprotv.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *